Kontaktperson Anita Ekberg

När jag inte är ute och reser
når du mig säkrast
mån-fre 09.00 - 11.00
Tfn:                                  0730 - 87 80 51
Skype: anita.ekberg3
E-mail:                           
info@secha.se
 
Välkommen att höra av dig!
 

Anita är grundare till SEM, Svenska Energimedicinska AB, researrangör till och guide på Casa de Dom Inácio i Brasilien, författare, översättare, föredragshållare och kursledare inom andlig och personlig utveckling.
Anita verkar för en holistisk friskvård där vi tittar på orsaken till våra problem med fokus på egenvärde, handling och återverkan, näringsterapi, meditation/kontemplation och energihygien.


Första gången  jag besökte Casa De Dom Inácio var 2004 och detta var anledningen till besöket - trodde jag då i alla fall:

En morgon när jag vaknade ville min kropp inte längre vara med. Alla leder värkte, mina muskler var helt kraftlösa och min hjärna kändes som om den var fylld med bomull. Jag hade ett diskbråck i ländryggen och några mindre skador på halsryggen som orsakade smärta. Jag kände en ofantlig trötthet både fysiskt och psykiskt, bara att gå de tre hundra metrarna upp till torget och handla gjorde mig helt utmattad och jag var tvungen att vila en stund innan jag orkade packa upp varorna. Jag kan inte säga att det hela började helt plötsligt, jag hade fått några varningssignaler det senaste året. Min inställning hade hela tiden varit ‐ ignorera det som gör ont och fortsätt arbeta så går det snart över.
Jag hade ett chefsjobb och ansåg mig mer eller mindre oumbärlig. De senaste åren hade inneburit mycket arbete med en hel del resor och lite fritid.

Mitt möte med sjukvården blev en traumatisk upplevelse. Jag fick de mest skiftande diagnoser och med varje diagnos följde minst ett recept på läkemedel. För varje medicin jag provade kände jag hur min kropp blev mer och mer utmattad och jag fick ytterst lite eller ingen lindring. Jag insåg snart att detta inte var min väg till läkning.
Jag provade mig fram med näringsterapi och örtpreparat. Jag läste allt jag kom över om hur kosten påverkar våra kroppar, om vitaminer, mineraler, fettsyror, spårämnen, örter, stress, stresshormoner och basmedicin. Jag lärde mig att använda kroppens eget biokemiska system för smärtlindring, mediterade och tog varje dag en promenad.
Efter drygt ett år kunde jag känna att min kropp hade rensat ut det mesta av gifterna och att jag var på rätt väg. Jag började sakta, mycket sakta att läkas och hade samtidigt påbörjat resan tillbaka till de urgamla kunskaper om helande och läkning som jag haft runt omkring mig som barn och från eoner tillbaka. Jag blev efter några intressanta och lärorika år mycket bättre men det var ändå något som saknades, jag nådde inte ända fram.
Varför kunde jag inte läka min kropp och få bort smärtan i mina leder och min rygg när det egentligen inte existerar några gränser för helande och läkning? Vad var det som hindrade mig från att läkas och helas?
Varför var det så svårt att få kropp, själ, tanke och känslor i balans?

Svaret på mina frågor fick jag flera år senare när jag reste till Brasilien och besökte Casa de Dom Inácio. 

Jag insåg under mitt tredje besök 2005 att det var dags att erbjuda andra människor denna möjlighet till hjälp och bad de andliga läkarna om tillåtelse att bli guide till Casan och ta människor dit. Den välsignelsen fick jag och under åren har de människor som rest med mig berikat mitt liv på det mest fantastiska sätt.

TACK!


Tillbaka

Casa de Dom Inácio

 

Resor till Casan med godkänd guide

 

Nytt från Casan

 

Berättelser från Casan

 

Kristallterapi med kristallbädd från Casan

 

Böcker och boktips

 

Föredrag

 

Kontakt & om Anita

 

Länkar