Casa de Dom Inácio

 

Resor till Casan med  godkänd guide

 

Nytt från Casan + foton

Berättelser från Casan


Kristallterapi med kristallbädd från Casan

 

Böcker och boktips

 

Föredrag

 

Kontakt & om Anita

 

Länkar

Information om Casa de Dom Inácio

 

 

Detaljerad guide till Casan i pdf-format
Under uppdatering


Instruktioner för besök i Casans Vattenfall på svenska
Norsk
Dansk
Suomi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Casa de Dom Inácio de Loyola ligger i det lilla samhället Abadiânia, i staten Goiás, centrala Brasilien.

 

Nedanstående information är en kort sammanfattning av det du kan behöva veta om du tänker besöka Casan.
 

Casa de Dom Inácio är ett andligt sjukhus och inte ett sjukhus i vanlig bemärkelse. Du reser inte dit och blir inlagd utan bor på en pousada (hotell) och besöker området under dagtid. Alla som kommer dit får den behandling de behöver och någon tidsbokning görs ej.

De andliga guiderna är nedan benämnda Entiteter för att inte förväxlas med de fysiska guiderna.

Du kan resa till Casan med en organiserad gruppresa med en av Casan godkänd guide eller på egen hand. Du bör veta vad du kan förvänta dig och vad som förväntas av dig vid ett besök innan du reser.

Se noga över ditt reseförsäkringsskydd innan du reser.
Kontakta närmaste vaccinationscentral för information om vilka vaccinationer du behöver.

Aktuell väderprognos hittar du på
http://weather.yahoo.com  klicka på  LATIN AMERICA; BRAZIL;  GOIAS; ABADIANIA; och C så får du temperaturen i Celsius.

           

Vistelsens längd

Casan har full aktivitet onsdag till  fredag varje vecka, med två sejourer per dag, kl. 07.30 och 13.30. Medium João försöker att hålla detta program varje vecka, men ibland är han ute och reser eller är borta av annan anledning.
All mertid ger möjlighet till kristallterapi, vila, meditation och rekreation. Spendera så mycket tid du kan på Casans område. Din behandling börjar egentligen i samma stund du beslutar dig för att resa dit och i Abadiânia sker den andliga behandlingen kontinuerligt, inte bara ons-fre.

Reser du från Sverige är det bra att ha någon dag att acklimatisera sig på innan alla aktiviteter startar och kanske ta en kristall-ljusbehandling (crystal bath).
För de flesta är ett besök på två veckor det optimala. Är du osäker, fråga Entiteten innan du reser hem. 
 

Kostnader

Medium João tar inte betalt för sitt arbete, Casan drivs med hjälp av donationer, men du får betala en mindre summa för örtpreparat och kristall-ljusbehandlingen om du blir ordinerad sådan (kristall-ljusbehandling kan även ske på eget initiativ).

 

Valuta

Den Brasilianska valutan heter real. Växlingskursen fluktuerar dagligen. Kontrollera med Forex, ExChange Finans eller på Internet för dagens kurs.

Du kan inte ta ut pengar i Abadiânia men oftast växla dollar och euro.  En del pousador accepterar betalning i dollar eller euro, kontrollera vid bokningen.

I Casans shop och en del andra butiker i Abadiânia kan kan du ibland betala med kort, när kortfunktionen fungerar...

Bankomaten på flygplatsen fungerar ibland, ibland inte.

         

Språk

I Brasilien talar man brasiliansk portugisiska. Det finns ett antal engelsktalande volontärer på Casan. Du bör behärska antingen portugisiska, engelska, tyska eller franska annars bör du resa med en guidad grupp.
Talar du inte flytande portugisiska - passera inte Medium João utan att ha en tolk med dig.

 

Sitta i “current” meditationsrummen

Stor vikt läggs vid hur betydelsefullt det är att sitta i “current”, meditationsrummen. Får du ingen speciell anvisning av Entiteten ska du alltid sitta i första current room, Mediums current. Det är där den största delen av läkningsarbetet sker och det är därför viktigt att du sitter i rätt rum för att få den hjälp du behöver. Sätter du dig i något annat rum får du inte den hjälp du behöver och tar bara upp en plats för någon annan.

Genom att sitta i ”current” både tar du emot och ger till flödet av andlig helande energi.

När du väl sitter i ”current” så räkna med att sitta där hela sejouren tills alla har passerat inför Medium João/Entiteten. Hur lång tid beror på antalet besökande.

Korsa inte dina armar och ben. Ha dina händer vilande, en på varje knä, för att ge energierna ett fritt flöde. Ha alltid dina ögon slutna och sitt i stillhet och tystnad. Entiteterna kan inte hjälpa dig om du har dina ögon öppna och du själv får svårt att slappna av. Du bryter också flödet av energi och kan skada Medium João med det kraftiga energifall som följer av att du öppnar dina ögon i current room. Du kan även bli avvisad om du inte har dina ögon slutna.

Alla som har suttit i “current” bör dricka lite av det helande vattnet som bjuds innan man lämnar rummet.

 

För fysiskt handikappade

Casan är handikappanpassad, likaså en del pousador. Det finns några rullstolar att låna men en egen kan vara bra att ta med. Hör med din pousada. Några av gatorna kan vara svåra att ta sig fram på utan assistans, speciellt under regnperioden. Taxi finns för transport till och ifrån Casan för ca 8-10 R$ enkel resa. Be personalen på din pousada att arrangera taxi för dig om du behöver.

 

 Klädsel och uppträdande

Dresscode på Casan ons - fre är vit, löst sittande klädsel. Inga transparenta kläder, kort-kort, korta shorts, eller små linnen.  

Respektera skyltarna som ber om tystnad, Silencio. Detta är en plats för kontemplation, meditation, bön och inre arbete. Människor sitter och mediterar och får behandling över hela området, även på din pousada.

 

Om healingar/behandlingar/andliga ingrepp/operationer

Medium João inkorporerar ett flertal olika andliga helare/guider, entiteter. Många av dem var i sina tidigare fysiska liv framstående läkare, forskare, kirurger, healers, teologer, psykologer mm. Även om Medium João bara kan låna ut sin kropp till en i taget finns de andra där för assistans i behandlingen. Behandling sker även när du sitter i ”current room” eller på andra tider och plaster som är under påverkan av entiteterna, inklusive ditt hotellrum. Behandlingen påbörjas ofta redan innan du anländer till Abadiânia, så snart du tagit beslutet att resa dit.

Healingprocessen pågår under lång tid efter ditt besök. Ha tålamod och tillit till det som sker, till örterna och följ de enkla regler och instruktioner som medföljer. Har du fått en andlig operation gäller speciella regler som du noggrant bör följa.

Är det möjligt, vänta 21 dagar efter operation innan du träffar din läkare, tar några röntgenbilder etc.

Du ska fortsätta med de mediciner som du fått av din ordinarie läkare.

Ta inga andra former av energibehandlingar under tiden du står under Casans behandling. Du riskerar då att avbryta processen. Reser du till Casa de Dom Inácio för behandling så håll dig strikt till den.

Casan har ingenting emot andra healers eller healingformer, du ska bara inte ta dem samtidigt.

 

Örter

Följande restriktioner gäller under örtmedicineringen:

1. Ingen alkohol

2. Inte äta befruktade ägg

3. Inga starka kryddor, chili, eller någon form av peppar

Att ta med foton på andra

Du kan ta med foton för personer som är för sjuka eller inte har möjlighet att själva göra resan till Abadiânia och presentera för Entiteten. När du ger en önskan om helning och läkning för någon så ska du först ha tillfrågat personen som ska motta healingen.

På samma sätt som Entiteten ser en ”blueprint” av en person som står framför honom skapar de detsamma genom fotot. Fotot ska vara nytaget. 

Det räcker med 1 foto, gärna i helkropp framifrån med ljusa kläder.

Skriv namn, ålder, adress och land på fotot.
Har
du foton på många människor, tänk på att hålla isär alla recept och att de flesta får örtpreparat som ska få plats i resväskan.

Örterna kostar 50 reias/foto
De personer som skickar med foto bör upplysas om detta och vara beredda på att följa de restriktioner som gäller för intag av örtmedicin och att de kan bli rekommenderade att besöka Casan så snart som möjligt.

Önskar personen på fotot enbart distanshealing från Casan så lägger du fotot i triangeln i samlingshallen.

 

Välsignat vatten

Välsignat vatten, blessed water, säljs i shopen. Det utgör en viktig del av behandlingen. Liksom örterna har vattnet blivit behandlat av entiteterna och är ytterst hälsosamt. Vattnet kan blandas med annat rent vatten i förhållande 1:4 d v s 1 del välsignat vatten och 4 delar vanligt vatten och ändå behålla sin potential.  
Rekommenderad läsning: Masaru Emotos böcker om vatten

 

 

Tillbaka